Bezpečnostní agentury se starají o hlídání a zajištění bezpečnosti svých svěřenců, skupin lidí. V rámci této bezpečnostní služby je hlavní a klíčovou osobou strážce, bodyguard či ochránce, na kterém závisí úspěch bezpečnostní služby.

Již v jednom ze starších článků jsme Vám přiblížili práci strážců, bodyguardů a vše s tím spojené. Dnes se budeme konkrétněji věnovat výcviku strážců. Do této bezpečnostní kategorie spadá také pyrotechnika. Pro pyrotechniku platí, že by na ni ochránci primárně neměli sahat, ale i tak se musí naučit s nebezpečnými výbušninami pracovat. Jejich výcvik se zaměřuje především na detekci a nalezení výbušnin a nástražných systémů. Dále se při školení musí strážci naučit komunikovat a využívat speciální techniku. Komunikace je základním předpokladem pro úspěch bezpečnostní akce, ale také pro bezpečnou komunikaci v týmu. Nutnou schopností je řízení automobilu, které musí bravurně ovládat každý, kdo stojí o práci v bezpečnostní agentuře na pozici osobního strážce. V základu se jedná o řízení různých vozidel (limuzína, pancéřovaný vůz,…), ochránce musí ovládat standardy pro vystupování a nastupování klienta do automobilu, jízda v koloně, škola smyku a podobné schopnosti.

Dnes jsme Vám nastínili další ze součásti výcviku nových strážců a ochránců, kteří pomáhají v rámci bezpečnostních agentur zajišťovat Vaši bezpečnost.

Vaše bezpečnostní agentura Život