Velké množství firem čelí problémů, jak své zaměstnance pracující s počítači udržet od lákadel sociálních sítí, které je zdržují a odrazují od práce a zároveň udržet jejich produktivitu. Přinášíme Vám některé z důvodů proč použít pro vnitřní bezpečnost právě monitoring.

Monitorovací systémy se staly součástí mnoha firem či vedoucích pracovníků, kteří díky monitoringu mají přehled o všech aktivitách na pracovních počítačích i o tiskových funkcích. Díky monitoringu zjistíte, kteří zaměstnanci pilně pracují a kteří lelkují na internetu.

Jednou z nesporných výhod bezpečnostního monitoringu je informovanost, která je Vám zprostředkována online v reálném čase. Budete neustále v obraze, ať již jste přímo ve firmě nebo třeba na dovolené. Některé monitoringy pomáhají také s plánováním změn, kdy je jasné, které servery jsou používány v kterém čase a kdy je nejvhodnější pracovat na jeho opravě či dočasném vypnutím. Další z výhod, kterou můžete skrze monitorovací službu získat je diagnostika problémů na Vašem serveru.

Především však zjistíte, jak Vaši zaměstnanci v práci pracují a kolik času věnují svým osobním aktivitám. Monitoringem tedy získáte bezpečnost nejen Vašich počítačů, ale také financí, které nebudete zbytečně vynakládat na nevýkonné zaměstnance.

Vaše bezpečnostní agentura Život.