Pořádání velkých kulturních akcí je časově i organizačně náročná aktivita a jednou z nejdůležitějších částí pro její úspěch je zajistit bezpečnost návštěvníkům i účinkujícím.

O bezpečnost osob na společenské události se zpravidla starají ochránci z bezpečnostní agentury. Tito jedinci mají mnoho zkušeností z oboru, ale také z podobných událostí, kde je důležité znát psychologii davu, chování lidí a umět odhadnout jedince. Zajištění bezpečnosti ze strany bezpečnostní agentury je využíváno nejčastěji s kulturními a sportovními událostmi jako jsou sportovní turnaje, fotbalové či hokejové zápasy, koncerty, festivaly, plesy a podobně. V rámci pořadatelské služby jde především o bezpečnostní službu a fyzickou ochranu, ale také kontrolu střežených prostor. Ochránci u vchodu kontrolují osoby vcházející do subjektu a předměty, které s sebou přináší. Na druhé straně ochránci, kteří se pohybují po areálu či objektu sledují chování účastníků a snaží se zabránit výtržnostem, poškození majetku a fyzickému násilí. Zároveň pro účinkující, především z řad významných či známých osobností, bývá přidružena také osobní ochrana ve formě bodyguarda, který se stará o bezpečí pouze svého svěřence nikoliv celého davu.

Správný kulturní zážitek si odnesete v případe, že se budete cítit v bezpečí. Zajistěte tedy svým návštěvníkům maximální pohodlí a bezpečí na každém jejich kroku.

Bezpečnostní agentura Život