Monitoring zaměstnaneckých počítačů je jednou z účinných forem, jak se vyvarovat lelkování a zahálce v práci. Vedoucí pracovník či zaměstnavatel získá konkrétní představu o chování svého podřízeného či zaměstnance během pracovní doby na internetu, ale například i při tiskových úlohách.

Často se v médiích objevují informace, že zaměstnanci ve své pracovní době nevěnují všechen svůj čas a pozornost své náplni práce, ale že místo toho brouzdají ve vodách internetu, ať již za zábavou, vyřizováním soukromých záležitostí. Proto také zaměstnavatelé touží získat zpět kontrolu nad časem a náplní svých zaměstnanců, kteří pracují na počítači a s internetem, což je v dnešní společnosti v podstatě každý druhý. Kdo by přeci stál o zaměstnance, který za zaplacený čas neprovádí efektivně svou práci a plýtvá tak prostředky? Nejde jen o finance vydané na zaplacení času zaměstnance, ale také o nevyužité schopnosti a vědomosti, které v práci nejsou naplno využity, pokud jej dělí mezi svou práci a internet. Jednoduchým a efektivním řešením tohoto relativně nového fenoménu je monitoring čili sledování počítačů a jejich uživatelů. Vyvinuté aplikace dokáží sledovat spuštěné programy, historii navštívených internetových stránek, dále uživatelské aktivity jako je například tisk. Nejen, že díky chytrým programům můžete vidět počítačovou aktivitu, ale můžete si zvolit i období, během kterého Vás tyto informace zajímají či se detailně podívat na činnost na počítači.

Pokud netoužíte po neefektivních zaměstnancích a vyhozených financích, zabezpečte a chraňte si svou společnost i finance, a zkuste monitorovací program od nás. Vaší bezpečností agentury Život.