Monitoring počítačů užívají zaměstnavatelé či vedoucí pracovníci k sledování činnosti počítačů jejich podřízených. Hlavním smyslem této služby je, aby se lidé ve své pracovní době věnovali pouze práci a nikoli svým zálibám a koníčkům. Díky sledování činnosti zaměstnanců docílíte zvýšení efektivity a stávající produktivity jejich práce.

 

 

S rozvojem technologií se práce z polí, dílen či manufaktur se masově přesunula do pohodlných kanceláří za stoly s počítači. Rozhodně dobrým pomocníkem pro vykonávání různorodé škály činností se stal internet, novodobý fenomén, bez kterého si život umí představit málokdo. Práce se díky němu několikanásobně zrychlila a zjednodušila, ale internet nepřinesl pro zaměstnavatele pouze klady, ale i jistá nebezpečí. Onou nástrahou je už sám internet, na kterém si snad každý člověk najde sobě blízkou činnost, ať již se jedná o čtení článků, hraní her, prohlížení obrázků či chatování. Jenže pokud zaměstnanci ke kvalitnímu výkonu své práce potřebují internet, jak jej tedy účinně zabezpečit proti zneužívání a zastavit plýtvání cennými prostředky ze zaměstnavatelovy kapsy? Nejlepší ochranou je monitoring počítačů zaměstnanců a tím také jejich výkonu práce. Monitoring neboli česky sledování, dohlížení je program, který komplexně zabezpečuje sledování počítačové aktivity. Takže stejně jako technologický výdobytek, internet, ohrožuje pracovní morálku, platí na něj zbraň z vlastních technologických řad, která umožní nepřetržitou kontrolu zaměstnanců pracujících na počítači. Program je schopen ukázat výsledky z internetového prohlížeče, užívání různých aplikací, ale i tiskových zpráv.

Ačkoli jste přesvědčeni, že zrovna Vás se to netýká a Vy máte ty nejlepší, nejloajálnější a nejvýkonnější zaměstnance jistě není na škodu zjistit, jaká je realita a teprve pak dávejte za své lidi ruku do ohně.

Takže zaměstnancům důvěřujte, ale radši prověřujete a monitorujte…

Vaše agentura Život