Při plánování společenské akce by správní pořadatelé neměli opomenout sjednat profesionální ostrahu pořádku a samozřejmě také zajistit bezpečí všech účastníků.

Při společenských událostech je nezbytné sjednat i ochranu účastníků a koordinátorů akce. Důležitost přítomnosti ostrahy se skrývá, jak při vstupní kontrole návštěvníků, kdy ostraha kontroluje, zda nikdo z účastníků akce s sebou nemá zbraň. Mimo vstupu může ostraha korigovat příjezdové cesty spolu s provozem na parkovišti. Dále je přítomnost profesionálního ochránce nezbytná při nečekaných, chaotických situacích, na které je náš zaměstnanec připraven a umí je profesionálně vyřešit. Zde je nezbytnou dovedností každého profesionála poskytnutí první pomoci a zavolání odborníků. Jinou náplní práce v rámci pořadatelských služeb může být ostraha majetku, oplocení areálu.

Organizátoři mají za povinnost během kulturní, sportovní či jiné veřejné akce zabezpečit také bezpečný průběh této akce. Jedná se o velmi zodpovědnou funkci, kterou se nevyplácí svěřit do rukou laikovi, jelikož ten nemá žádné závazky, ale také může být ovlivněn alkoholem či drogami a nemusí tak mít jasný úsudek a vyhodnocení dané situace. Ale i v případě střízlivého laika nelze čekat profesionální výkon, jelikož nemá dostatečné zkušenosti a vzdělání s prací ostrahy spojené. Při získání nekvalifikované ostrahy sice pořadatelé nějaký ten peníz ušetří, avšak v případě jakékoli rizikové situace či poničení majetku vzniknou škody daleko většího rozsahu, než kolik bylo ušetřeno.

Pro zabezpečení Vaší akce nenechte nic náhodě a kontaktujte nás.

Vaše bezpečnostní agentura Život